Luxmedico is a trademark owned by Agildan Development, Denmark
Copyrigth 2012 www.agildan.dk
D Vitamin

Vitamin D.
Hvad er det nu med Vitamin D og UVB lys????
Vitamin D er lige så vigtig for os som alle de andre vitaminer vi får. Meget får vi gennem kosten og heldigvis er det ikke et problem for de fleste af os som får varieret kost.

Netop vitamin D optages gennem kost, men i høj grad ved at sollys skinner på os og får vores hud til at danne Vitamin D. Nogle af os har svært ved at optage Vitamin D gennem kosten, især hvis vi har fået foretaget en maveoperation for overvægt, en såkaldt Gastric Bypass.

Hvis vi får godt med sollys på en tredieldel af vores krop i ca. 15 minutter om dagen er vi godt dækket ind med Vitamin D. Hvis vi får mindre er der grund til at overveje kosttilskud. Hvis vi har sygdomme som forhindrer Vitamin D optagelse gennem kosttilskud er der grund til at søge lys.

Hos Luxmedico forhandles UVB lamper med bølgelængde på 311nM, netop det område som genererer Vitamin-D. Firmaet sælger bl. a. en del apparater til de arabiske lande hvor kvinder grundet beklædning ikke får tilstrækkelig med sollys. Det er samme UVB område som kan mildne effekten af hudsygdomme som Psoriasis, Vittiliogo og Atopisk eksem,. Effekten af dette UVB lys er særlig effektiv og fuldt dokumentertet gennem mange år.

I Danmark får vi masser af sollys om sommeren. For de fleste er dette tilstrækkeligt, især fordi Vitamin-D kan op magasineres i kroppen og således "fortæres" i løbet af den mørke vinter.

For nogle af os er det ikke tilstrækkeligt, og UVB lys med kunstig lyskilde kan være løsningen. UVB-311nm kan fås hos stort set alle hudlæger i Danmark, men det kan være upraktisk i dagligdagen. Heldigvis kan man købe et hjemmeapparat, omend det har en vis pris. Lider man af hudsygdomme som Psoriasis eller Vittiligio er et hjemmeapparat oplagt.

Og så lige den med solcentre som påstår at deres lys kan forhindre alverdens sygdomme. For det første koncentrerer solcentre sig om UVA lys som giver den eftertragtede brune hud. Det virker slet ikke ikke mod Vitamin D mangel. For det andet er reststrålingen omkring det virksomme område omkring 311nm i solarier nede på 5 til 10%. Den terapeutiske effekt i solarier er stort set ikke eksisterende. Hvis man vil have Vitamin D eller anden hud terapi skal man kontakte en hudlæge og få 311nm lys den vej.

Endelig overtræder mange solcentre EU lovgivninbgen ved at påberåbe sig effekt mod alverdens sygdomme hvis man tager deres UV lys. Hermed klassificerer solcentrene deres udstyr som medicinsk udstyr, hvilket de slet ikke kan leve op til teknisk, ligesom kliniske test mangler.